طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

زیارت سخی در شهر مزارشریف افغانستان | ارادت افغانستانی‌ها به حضرت علی(ع) + عکس

  • کد خبر: ۵۹۷۹۹
  • ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
زیارت سخی در شهر مزارشریف افغانستان | ارادت افغانستانی‌ها به حضرت علی(ع) + عکس
مردم افغانستان چه شیعیان چه اهل تسنن ارادت زیادی به حضرت علی(ع) دارند. همبستگی شیعه و سنی در طول تاریخ در افغانستان مثال زدنی بوده است، زیارت سخی در شهر مزارشریف شاهدی است بر این ادعا.

به گزارش شهرآرانیوز؛ افغانستان جدای از جنگ، انفجار و درگیری، روی دیگری هم دارد که آن تمدن و آثار تاریخی با معماری بی نظیر است و از جمله آنها، می‌توان به زیارت سخی یا مسجد «کبود» در شهر مزار شریف اشاره کرد که یکی از آثار ارزشمند این کشور به شمار می‌رود.

به اعتقاد برخی از مردم افغانستان زیارت سخی محل دفن حضرت علی (ع) می‌باشد که دلیل نام‌گذاری شهر مزار شریف هم وجود همین مسجد در این شهر است.

این مسجد بارها بازسازی شده هر چند تاریخ ساخت آن مشخص نیست.


بیشتر بخوانید: نصرت فتح‌علی خان و قوالی‌های او در مدح حضرت علی(ع) + صوت


با این حال گفته می‌شود که برای نخستین بار این مسجد زمان «سلطان احمد» بازسازی شده است. این مسجد به دست «چنگیزخان» در سال ۱۲۲۰ میلادی در جنگی حوالی این منطقه تخریب شده است و «سلطان حسین میرزا» در قرن پانزدهم آن را بازسازی کرده است.

علت نامگذاری این مسجد به کبود، آبی بودن رنگ دیوارها و کاشی های صحن و ضریح آن است.

بر روی دروازه جنوبی این مزار شعری از عبدالرحمن جامی شاعر قرن نهم هجری حک شده است که چنین است:

گویند که مرتضی علی در نجف است                    در بلخ بیا ببین چه بیت الشرف است

جامی نه عدن گوی و نه بین الجبلین                     خورشید یکی و نور او هر طرف است

 

در این مسجد، موزه ای وجود دارد که بخشی از مجموعه‌های آن مربوط به آثار باقی مانده از پیامبر اکرم (ص) است و از جمله آن ها ظرفی است که می گویند پیامبر اکرم (ص) در آن غذا می خوردند و کفشی است که می پوشیدند.

در این موزه همچنین، کتابی است که پیامبر اکرم (ص) برای «مقوقس» که در تاریخ اسلام به عنوان یکی از حاکمان مصر به شمار می‌رفته، فرستاده است.

همچنین، شمشیر «ابوبکر» نیز در این موزه قرار دارد و  ظرف‌هایی سفالی که نام پیامبر اکرم (ص) روی آن نوشته شده و نسخه‌های خطی از آثار اسلامی در آن قرار دارد.

برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بیشتر برروی آنها کلیک کنید

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->