شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس ایران تا هفته آینده ابلاغ می‌شود سفارت ایران در کابل شرایط دریافت ویزای رایگان برای زائران افغانستانی اربعین را اعلام کرد سازمان ملل: کودکان افغانستانی قربانیان اصلی مین‌های عمل‌نکرده هستند خلاصه بازی تیم‌های جوانان میهن و ظاهر اسد در لیگ برتر فوتبال افغانستان + فیلم افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیط قطار شامل اتباع خارجی ساکن ایران نمی‌شود! نگاهی به وضعیت کامیون‌های ایرانی حامل سوخت عراقی در مرز دوغارون توضیحات مقام طالبان درباره زمان توزیع شناسنامه الکترونیکی در تهران + مدارک موردنیاز آخرین اخبار از فصل سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم و عکس جای خالی دختران | نتیجه کنکور پسرانه افغانستان اعلام شد ۲۵۰۰ مغازه فروش قطعات خودرو در آتش‌سوزی قندهار از بین رفت کمک‌های بشردوستانه ایران به سیل‌زدگان ننگرهار رسید پلیس ترکیه متهم به بدرفتاری با مهاجران افغانستانی شد در سال ۲۰۲۴ سیل به ۱۴۵ هزار نفر در افغانستان آسیب زده است کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان آغاز به کار کرد سازمان بین‌المللی مهاجرت از بازگشت بیش‌از ۸۵۸ هزار مهاجر به افغانستان خبر داد کشف بمب ۴۰۰کیلوگرمی در سرپل افغانستان (۲۸ تیر ۱۴۰۳) ۳ میلیارد دلار مبادلات سالانه ایران و افغانستان از طریق دوغارون سیل در ننگرهار افغانستان ۱۳۰ کشته و ۴۱۰ زخمی برجای گذاشت طالبان برای مهاجران افغانستانی ساکن ایران شناسنامه الکترونیکی توزیع می‌کند
سرخط خبرها

زیارت سخی در شهر مزارشریف افغانستان | ارادت افغانستانی‌ها به حضرت علی(ع) + عکس

  • کد خبر: ۵۹۷۹۹
  • ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
زیارت سخی در شهر مزارشریف افغانستان | ارادت افغانستانی‌ها به حضرت علی(ع) + عکس
مردم افغانستان چه شیعیان چه اهل تسنن ارادت زیادی به حضرت علی(ع) دارند. همبستگی شیعه و سنی در طول تاریخ در افغانستان مثال زدنی بوده است، زیارت سخی در شهر مزارشریف شاهدی است بر این ادعا.

به گزارش شهرآرانیوز؛ افغانستان جدای از جنگ، انفجار و درگیری، روی دیگری هم دارد که آن تمدن و آثار تاریخی با معماری بی نظیر است و از جمله آنها، می‌توان به زیارت سخی یا مسجد «کبود» در شهر مزار شریف اشاره کرد که یکی از آثار ارزشمند این کشور به شمار می‌رود.

به اعتقاد برخی از مردم افغانستان زیارت سخی محل دفن حضرت علی (ع) می‌باشد که دلیل نام‌گذاری شهر مزار شریف هم وجود همین مسجد در این شهر است.

این مسجد بارها بازسازی شده هر چند تاریخ ساخت آن مشخص نیست.


بیشتر بخوانید: نصرت فتح‌علی خان و قوالی‌های او در مدح حضرت علی(ع) + صوت


با این حال گفته می‌شود که برای نخستین بار این مسجد زمان «سلطان احمد» بازسازی شده است. این مسجد به دست «چنگیزخان» در سال ۱۲۲۰ میلادی در جنگی حوالی این منطقه تخریب شده است و «سلطان حسین میرزا» در قرن پانزدهم آن را بازسازی کرده است.

علت نامگذاری این مسجد به کبود، آبی بودن رنگ دیوارها و کاشی های صحن و ضریح آن است.

بر روی دروازه جنوبی این مزار شعری از عبدالرحمن جامی شاعر قرن نهم هجری حک شده است که چنین است:

گویند که مرتضی علی در نجف است                    در بلخ بیا ببین چه بیت الشرف است

جامی نه عدن گوی و نه بین الجبلین                     خورشید یکی و نور او هر طرف است

 

در این مسجد، موزه ای وجود دارد که بخشی از مجموعه‌های آن مربوط به آثار باقی مانده از پیامبر اکرم (ص) است و از جمله آن ها ظرفی است که می گویند پیامبر اکرم (ص) در آن غذا می خوردند و کفشی است که می پوشیدند.

در این موزه همچنین، کتابی است که پیامبر اکرم (ص) برای «مقوقس» که در تاریخ اسلام به عنوان یکی از حاکمان مصر به شمار می‌رفته، فرستاده است.

همچنین، شمشیر «ابوبکر» نیز در این موزه قرار دارد و  ظرف‌هایی سفالی که نام پیامبر اکرم (ص) روی آن نوشته شده و نسخه‌های خطی از آثار اسلامی در آن قرار دارد.

برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بیشتر برروی آنها کلیک کنید

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->