به گزارش شهرآرانیوز؛ افغانستان جدای از جنگ، انفجار و درگیری، روی دیگری هم دارد که آن تمدن و آثار تاریخی با معماری بی نظیر است و از جمله آنها، میتوان به زیارت سخی یا مسجد «کبود» در شهر مزار شریف اشاره کرد که یکی از آثار ارزشمند این کشور به شمار میرود.
به اعتقاد برخی از مردم افغانستان زیارت سخی محل دفن حضرت علی (ع) میباشد که دلیل نامگذاری شهر مزار شریف هم وجود همین مسجد در این شهر است.
این مسجد بارها بازسازی شده هر چند تاریخ ساخت آن مشخص نیست.
بیشتر بخوانید: نصرت فتحعلی خان و قوالیهای او در مدح حضرت علی(ع) + صوت
با این حال گفته میشود که برای نخستین بار این مسجد زمان «سلطان احمد» بازسازی شده است. این مسجد به دست «چنگیزخان» در سال ۱۲۲۰ میلادی در جنگی حوالی این منطقه تخریب شده است و «سلطان حسین میرزا» در قرن پانزدهم آن را بازسازی کرده است.
علت نامگذاری این مسجد به کبود، آبی بودن رنگ دیوارها و کاشی های صحن و ضریح آن است.
بر روی دروازه جنوبی این مزار شعری از عبدالرحمن جامی شاعر قرن نهم هجری حک شده است که چنین است:
گویند که مرتضی علی در نجف است در بلخ بیا ببین چه بیت الشرف است
جامی نه عدن گوی و نه بین الجبلین خورشید یکی و نور او هر طرف است
در این مسجد، موزه ای وجود دارد که بخشی از مجموعههای آن مربوط به آثار باقی مانده از پیامبر اکرم (ص) است و از جمله آن ها ظرفی است که می گویند پیامبر اکرم (ص) در آن غذا می خوردند و کفشی است که می پوشیدند.
در این موزه همچنین، کتابی است که پیامبر اکرم (ص) برای «مقوقس» که در تاریخ اسلام به عنوان یکی از حاکمان مصر به شمار میرفته، فرستاده است.
همچنین، شمشیر «ابوبکر» نیز در این موزه قرار دارد و ظرفهایی سفالی که نام پیامبر اکرم (ص) روی آن نوشته شده و نسخههای خطی از آثار اسلامی در آن قرار دارد.
برای تماشای عکسها در سایز بزرگتر و کیفیت بیشتر برروی آنها کلیک کنید